Home » Wellness módszerek » Thalasso terápia – wellness

Thalasso terápia – wellness

Érezze a tenger erejét!

A görög thalassa (tenger) és therapia (gyógyítás) szavak együttese alkotja a “thalasso terápia” elnevezést. A tengervíz, a tengerből származó hatóanyagok egészségmegőrző, és szépítő hatását ősidők óta ismerjük. A thalasso terápia egyszerűen a tenger szépítő ereje, mely a wellness szerves részévé vált, a wellness kezelések, -kúrák elmaradhatatlan része lett.

thalasso wellness terápia

Érezze a tenger erejét!

Miből áll a thalasso terápia?
A tengervíz, az iszap és az algák gyógyító erejére épülő, testre és lélekre egyaránt jótékony hatású, természetes szépségápolás. A thalasso terápia magába foglal minden olyan kezelési formát, amelyben tengervizet, illetve az azt koncentráltan tartalmazó tengeri algát, tengeri sót, tengeri iszapot alkalmazzák. Ilyen thalasso kezelések az algafürdők, a tengervizes medencében végzett mozgásterápiák, víz alatti masszázs, tengeri sóval végzett peeling, alga- és iszappakolások, masszírozás, higított tengervizes ivókúrák.

A thalasso terápia hatása
A kezelések általános stresszoldó, méregtelenítő, regeneráló hatásúak. Felfrissítik, vitalizálják, tisztítják, feszesítik, vagyis széppé varázsolják a bőrt. Alkalmazhatók különböző bőrproblémákra pl. az egyik legmakacsabb bőrbetegség, a pszoriázis (pikkelysömör) kezelésére, vagy neurodermatitisz ellen. Emellett hatásosan felvehetjük vele a harcot narancsbőr (cellulit) ellen. A thalasso terápia alkalmas még szív- és keringési megbetegedések, ízületi gyulladások, reumatikus panaszok gyógyítására, izomfájdalmak enyhítésére.

A kezelések nagy része, megfelelő kozmetikai készítményekkel, otthonunkban is elvégezhető, melyeket tengeri sóval végzett peeling után ajánlott alkalmazni. A thalasso terápiás kezelések a következő 3 eljárásra épülnek:

  • iszappakolás
  • ülőfürdő
  • testápolás, masszázs

Peeling tengeri sóval
Iszappakolás felvitele, tengeri fürdő, vagy masszázs előtt javasolt egy test-peeling, tengeri só és masszázsolaj keverékével. A peeling előkészíti a bőrt arra, hogy a tengeri hatóanyagokat jobban be tudja szívni. A bőrradír eltávolítja a faggyúmaradványokat és az elhalt hámsejteket, miközben a tengeri só hatóanyagai javítják a sejtek anyagcseréjét, élénkítik a vérkeringést, szabályozzák a faggyútermelést és pótolják a bőr számára fontos ásványi anyagokat.
Thalasso wellness peeling

Iszappakolás
A tengeri iszap a vitalizáló ásványi anyagok mellett bőségesen tartalmaz kaolint, timföldet, amely magába szippantja a szennyeződéseket, és a felesleges zsírt. Megnyugtatja, fertőtleníti és tisztítja a bőrt. A thalasso iszappakolások ásványi anyagokat pótló, fogyasztó, feszesítő, vagy mindhárom hatást egyesítő kezelések lehetnek.

Wellness Thalasso terápia iszappakolás

Ülőfürdő
A tenger vízével dúsított fürdők használata salaktalanító, anyagcserét fokozó kezelés. Összetevői méregtelenítik és hidratálják a bőrt, magas vitamin, ásványi anyag, és nyomelem tartalmuk revitalizál és védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben. A tengervizes pezsgőfürdő növeli a szövetek oxigénellátását, lazítja az izmokat és relaxáló hatású. A hidromasszázskádban végzett fürdő keringésjavító, fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Alkalmazásával a tengervíz ásványi anyagai könnyen bejutnak a szervezetbe.

 Wellness Thalasso fürdő

Masszázs
A test tengeri kivonatokat tartalmazó, hidratáló, ápoló krémmel történő bekenése, és lágy átmasszírozása. Szükség esetén cellulit elleni készítményel is kiegészíthető az érintett testfelületen. A bőr látványosan lágy és puha lesz tőle.

Thalasso wellness masszázs

Komplex thalasso kúrák
Wellness– és gyógyközpontokban, termálfürdőkben, wellness hotelekben az otthoni kezeléseken kívül további speciális thalasso terápiás kezelésben részesülhetünk. Pl. tengervízfürdő mikronizált algákkal, ásványi anyagokat pótló fürdő, karcsúsító fürdő, salaktalanító fürdő friss algákkal, energizáló nyomelem fürdő.

Balneoterápiás kezelések során több egymást követő, komplex kezelést kapunk. Ennek első lépése mindig a test teljes bőrfelületének peelingezése. Ezt követi a thalasso fürdő, amely után 20 perc pihenés következik. A pihenés után tengeri hatóanyagokat tartalmazó krémmel masszírozzák be az egész testet. Végül hidratáló, vagy fogyasztó kezelést alkalmaznak.

 

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes