Home » Utazás » Spanyolország csodái

Spanyolország csodái

Forróság, hosszú homokos tengerpart, napozás, csobbanás a hűsítő habokban, pezsgő, vidám nyaralás, mindezt együtt lehet élvezni egy spanyolországi utazás során. Igaz, itthon még tombol a tél, vacogósak a nappalok, és ha nem a hó, akkor az eső áztat minket. Ebben az időjárásban bizony szívet melengető tud lenni egy Spanyolországot bemutató úti kalauz.

spanyoltengerpart

Az önfeledt kikapcsolódásra Benidorm, a történelmi múltú kis halászfaluból lett város kínál csodás lehetőségeket. Földrajzi fekvésének köszönhetően a nyaralás tökéletessé tételéhez szükséges minden feltételt ötvöz. A pihenni vágyóknak a tengerpart legszebb részeit kínálja, ha pedig valaki kicsit megszakítaná ejtőzését, vagy bőrét kímélve bevonulna a szikrázó napsütésről, annak felhőkarcolóktól színes, szórakoztató központokat rejtő város ezernyi lehetősége kínálkozik az idő múlatására. Ha valaki mégis inkább a víz közelében maradna, de kicsit mozgalmasabb kikapcsolódásra vágyódik, akkor a legjobb helyen van Benidormban, hiszen a vízi sportok paradicsoma ez a város.

poble-espanyol

Természetesen Spanyolország csodái még számos városban várják a turistákat, hiszen Katalónia ékköve Barcelona, melyet évről évre nyaralók milliói keresnek fel, hogy elgyönyörködjenek látványosságaiban, történelmi múltat idéző kincseiben, és nem utolsó sorban a Costa Brava ellenállhatatlan tengerparti strandjain sütkérezve az igazi kikapcsolódásban is részük lehessen. Barcelonáról szóló úti kalauzok olyan nevezetességek közt vezetik végig a város látogatóját, mint a La Sagrada Familia, a Güel Park, a Casa Míla, a Poble Espanyol, melyek hűen visszatükrözik a modern világ közepette a régmúlt időt.

Kanári-szigetek

A nyári szabadságok idején Barcelona mellett igen csak kedvelt úti cél a Kanári–szigetek. A hét szigetből álló csoport a tengerből feltörő vulkánoknak köszönheti sajátos felszínét, mely homokos sivatagokat és zöldellő erdőket egyaránt magáénak tudhat. A Kanári–szigetek turizmus szempontjából legfelkapottabb része Tenerife, az „örök tavasz szigete”. Itt egész évben lehet sütkérezni és a sokszor 25 fokos vízben lubickolni. Sajátossága Tenerife tengerparti strandjainak, hogy a vulkanikus hatásnak köszönhetően nemcsak sárga, hanem fekete homokkal is borítottak. A kellemes tengerparti pihenést felüdülésként érdemes egy–egy kis halászfalu bebarangolásával megszakítani. A Kanári–szigetek másik nyüzsgő, a turistákat vonzó része Las Palmas de Canaria. Látványosságok, nevezetességek, a csodás tengerparti strandok, a pezsgő élet mellett olyan érdekességek is emelik fényét, mint az őshonos sportok. A Lucha Canaria, vagyis kanáriai birkózás, és a Vela Latina, vagyis a kanáriai vitorlázás is új élményekkel gazdagítják a szigetekre érkező turisták spanyolországi nyaralását.

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes