Home » Utazás » Portugália csodái

Portugália csodái

Portugália csodái között lehet számon tartani az Costa de Estorilt, mely az ország legfelkapottabb turisztikai célpontja. Ez érthető is, ha az óceán partján épült arisztokratikus és vonzó klímájú régió látványosságait közelebbről is megismerjük. Estoril Kaszinója már 1930 óta áll a szerencséjüket kockára tevők rendelkezésére. De nemcsak a szerencsejáték kap otthont Európa állítólag legnagyobb kaszinójában, hanem koncertek, kiállítások is várják a látogatókat. A régió természeti látványosságokban is bővelkedik. Számos botanikus kert és park nyújt hűsítő árnyékot és szemet gyönyörködtető látványt a turisták számára az év minden szakában. Estoril a portugál riviéra fővárosaként ismert, így elsősorban strandjai élvezik a legnagyobb forgalmat, ahol nyugalmat és aktív kikapcsolódást egyaránt megtalálhat bárki nyaralása során.

costa de estoril

Estoril mindössze 15 km-re fekszik Lisszabontól, Portugália fővárosától. Lisszabon gazdag történelmi múlttal rendelkezik, melynek fő motívuma a 7 – es szám, mivel a legenda szerint hét hegyre épült. Lisszabon fő varázsa a régi és új keveredésének köszönhető, mivel több száz éve egy földrengés hatalmas károkat okozott épületeiben.  Műemlékei sorában a Világörökség részeit is köszönthetjük utunk során, hiszen a Belém – torony, a Jeromosok Kolostora is Lisszabon hírét öregbítik.  Lisszabonnal szemben Guimaraes egy igazán középkori hangulatot őrző kisváros. Nemcsak turisztikai szempontból fontos Portugália életében, hanem kereskedelmi jelentőséggel is bír. Az ország történelme szempontjából fontos, hiszen itt született az első portugál király, így a nemzet bölcsője címet is viseli. Utcái, terei, óvárosa, templomai és vára jelennek meg nevezetességei sorában.

madeira

Estoril és Lisszabon mellett Portugália turizmusának fontos célpontja Madeira az atlanti óceán virága. A 15. század elején felfedezett sziget csodás strandjai, fényűző szórakozási lehetőségei mellett természeti és történelmi látványosságai is óriási vonzerővel bírnak. Városok, mint Sao Vincente, Funchal, apró falvak, mint Camara de Lobos, Curral das Freiras várják látványosságaikkal, sajátos hangulatukkal Madeira turistáit.

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes