Home » Utazás » Olaszországi nyaralás

Olaszországi nyaralás

Egy igazi olaszországi nyaralás sokak álma. Igaz, a legtöbben a tengerpartot, valamint Rómát részesítik előnyben. Természetesen ez érthető, hiszen Róma látványosságai közül még azok is fel tudnak sorolni néhányat, akik soha nem is jártak Olaszországban. A páratlan szépségű olasz főváros látványosságainak sorában köszönthetjük a Colosseumot, a Trevi–kutat, a Szent Péter Bazilikát. Róma emellett jó kiindulópont számos kiránduláshoz, melyek során élményekben gazdag helyszínekre juthat el minden turista. Például Astia Antica, mint kikötőváros, Grottaferatta, mely apátsága kapcsán vált híressé, Cerveteri Nekropolisza is megér egy látogatást.

roma-colosseum

A történelmi múlt felidézése, a csodás műemlékek megtekintése, az olasz hangulat megízlelése mellett természetesen az olasz szigetek nyújtotta élményeket sem szabad kihagyni. Az útikalauzok ritkán taglalják, hogy az olasz csizma nagyobb szigetei mellett mennyi kis apró gyöngyszem várja még csodáival a turisták csoportjait. Szicília és Szardínia mellett érdemes időt szánni például az Egadi–, a Lipari-, a Toszkán-szigetek megtekintésére. Mindenhol érdekességekkel, sajátosságokkal találkozhat a látogató olaszországi utazása során. A turizmus szempontjából legfelkapottabb sziget Capri, mely nemcsak napjaink nyaralóinak egyik legkedveltebb célpontja. E szigeten egyszerre élvezheti az ember a természet csodáit és a történelmi emlékek megmaradt látványosságait.

capri

Azok számára, akik Olaszországból még többet szeretnének látni, jó választás Umbria, mely méltán nevezhető az ország zöld szívének. Ezt a különleges elnevezést a természeti parkok sokaságának köszönheti. Mindezek mellett Olaszország legnagyobb tavát is itt tekinthetik meg a turisták. A természeti látnivalók közepette középkori hegyi falvakat és régi etruszk városok romjait is meglátogathatják az érdeklődök. Umbria színes látnivalóinak sorát gazdagítja egy múmia–gyűjtemény is. A történelmi múltba térhetünk vissza az olaszországi utunk során, ha Orvieto városát sem hagyjuk figyelmen kívül. Az ország legszebb középkori épülete található itt, a katedrális, melyet a 13. század végétől mintegy négy évszázadon keresztül építettek.

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes