Home » Utazás » Mit nézzek meg Horvátországban?

Mit nézzek meg Horvátországban?

Horvátország színes palettán kínálja kiváló adottságait a nyaralásukat szervezők számára. Természeti és történelmi kincsei, a horvát tengerpart vonzereje csábítóan hat évről évre turisták tömegeire, hiszen egyre nagyobb arányú turizmust bonyolít le. Egyes területei, mint az Isztriai–félsziget, a Kvarner–régió, a Dalmát tengerpart pedig a legfelkapottabb részei az országnak az utazók szemszögéből. A turisták főként Horvátország tengerpartját részesítik előnyben nyaralásuk helyszíneként, a valódi pihenést biztosító fürdőzés és napozás céljával keresik fel a Murter–szigeteket, Pag– és Rab–szigetét.

zadar

Horvátországi utazás során Zadar nevezetességeire pedig mindenképp időt kel szánni. Olyan történelmi múltú látványosságokat tekinthetünk meg, mint a Tengeri Kapu, a Fórum, melynek megmaradt részei még Krisztus előtti I. századból maradtak fent. A Tengeri Orgona minden látogatót magával ragad, hiszen a nap melegétől átitatott lépcsőkön ülve hallgatni, ahogy a tenger hullámzása finom hangokat éleszt a kőorgonán mindenki számára igazi csoda. Mindez egy pompás zadari naplementével megfűszerezve pedig a nyaralás legszebb pillanatai közé kerülhet. Ilyen sajátos látnivalók mellett még múzeumok, templomok sora várja, hogy a régmúlt időbe visszarepítve tegye a látogatók számára feledhetetlen élménnyé a horvátországi nyaralást.

crikvenica

Crikvenciát felkeresve sem kell az utazóknak az unalomtól tartani, hiszen olyan nevezetességek megismerésére keríthetnek sort, mint az Akvárium, ahol 24 medencében 150 különböző halfaj tekinthető meg. Crikevnciához közeli Kotor faluban folyamatosan zajló ásatásoknak köszönhetően a középkort visszaidéző épületeket csodálhatja meg az arra járó látogató. Aki még többet szeretne látni Horvátországból, annak nemcsak strandolni kell Rab–szigetén, hanem egy kirándulásra is érdemes vállalkoznia. Rab városában olyan csodákkal bővülhetnek emlékeink, mint a Dundo erdő látványa, a Hercegi palota meglátogatása.

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes