Home » Utazás » A szerelem országa

A szerelem országa

A szerelem, a romantika, a pompa, a jókedv országa Franciahon. Egy franciaországi utazás során a bőség zavarával kell megküzdeni, hiszen mindenhol látványosságok tömkelege kínálja magát az országba érkező látogatók számára. Dél – Franciaországban Arles történelmi városa várja mindazokat, akik kedvelik a festői kisvárosok hangulatát, és a művészetek is közel állnak hozzájuk. Gyönyörű tájak várják az ország harmadik legnagyobb városának, Marseillenek a vendégeit is. A város maga a kikötő köré épült, így a legtöbb látnivaló is ott tekinthető meg. Emellett templomokkal, galériákkal, strandokkal és soha véget nem érő szórakozási lehetőségekkel csábítja magához Marseille a turistákat.

avignon

Avignon felkeresése is emlékezetes marad egy franciaországi út során. A város fő nevezetessége a híd, mely a szokásos gyalogos forgalom mellett éneklő és táncoló embereket is „hord a hátán”. Hogy mire fel az ének? Magyarázkodás helyett inkább egy avignoni utazást kell megejteni és élőben utánajárni e különlegességnek! A szállás különlegességének tekintetében Franciaországban nem lesz hiánya senkinek sem. A hagyományos szállások, mint szálloda, hotel, kemping mellett olyan érdekességeket is kipróbálhatnak a turisták, mint a hörcsög – lak, vagy a buborék – apartman. Hogy mit is rejtenek ezek a különös elnevezések?

szallasfrancia

A hörcsög – lak esetében ténylegesen kis szőrös állatokká válhat a lelkes utazó, és akár a mókuskerék pörgését is kipróbálhatja. A buborék szállás pop art stílusú lakhely, végeredményben egy tojás alakú kis apartman, illetve másik változata az átlátszó műanyag sátor, melybe megszállva olyan érzés kerítheti hatalmába a vendéget, hogy éppen annyira van kint, mint bent. Mindezek mellett a Tarzan stílust idéző, a fák tetejére épült szállások, és a cigány karaván hangulatát megelevenítő szállások már túl komolynak is tűnhetnek.

Leave a Reply

Wellness videók

© 2019 Wellness Csodák. All Rights Reserved. Bejelentkezés - Designed by Gabfire Themes